top of page
regnum_picture_15085876506587129_normal.jpg

KIELIKAVERI

Kielikaverin kanssa voitte keskustella venäjäksi, suomeksi tai vuorotellen molemmilla kielillä. Kielikaverit sopivat yhdessä, milloin ja missä tapaavat ja kuinka pitkään keskustellaan kummallakin kielellä. 

Kielikaveruudesta on iloa ja hyötyä molemmille, sillä sen avulla molemmat oppivat haluamaansa kieltä ja tutustuvat uuteen kulttuuriin.  

Valitsemme sinulle kielikaverin kiinnostuksenkohteiden ja asuinpaikan mukaan.  

 

BONUSLAHJA: UUDET TUTTAVUUDET JA YSTÄVÄT!  

 

Osallistuminen on maksutonta.  

MITEN SAAN KIELIKAVERIN?

1. Ilmoittautuminen

Täytä osallistumislomake sivuillamme (linkki alla). Käsiteltyämme hakemuksesi etsimme sinulle kielikaverin, jonka toiveet sopivat yhteen omiesi kanssa. Sen jälkeen kun sopiva pari on löytynyt, lähetämme teille kutsun ensimmäiseen tapaamiseen.

2. Tapaaminen

Ensimmäisellä kerralla voitte tavata monikulttuurisessa toimintakeskus Graniitissa tai järjestää tapaamisen online joko koordinaattorin kanssa tai itsenäisesti. Jatkotapaamisten ajankohdista kannattaa tehdä suunnitelma yhdessä kielikaverin kanssa. Viimeisen tapaamisen suosittelemme järjestämään yhdessä koordinaattorin kanssa, jotta voitte kumpikin kertoa hänelle kokemuksistanne ohjelmaan osallistumisesta. Haluamme mielellämme saada palautetta ja kehittää toimintaa sen mukaan.

MUUTAMA NEUVO TOIMIVAAN KIELIKAVERUUTEEN

  • Kielikaverit sopivat yhdessä, milloin ja missä tapaavat ja kuinka pitkään keskustellaan kummallakin kielellä. Tavata voi verkon kautta tai metsässä lenkkeillen, kahvilassa tai taidemuseossa.   

  • Usein on hyvä jakaa tapaaminen esimerkiksi niin, että ensin keskustellaan puoli tuntia venäjäksi ja sitten puoli tuntia suomeksi, mutta joillekin sopii sekoittaa kieliä. Jos kielitaito ei ole vielä kovin vahva, voi yksinkertaisten pelien pelaaminen olla hyvä vaihtoehto. 

  • Hyvä kielikaveri kuuntelee toisen toiveita ja odotuksia ja kertoo omista odotuksistaan. 

  • Hyvällä kielikaveritapaamisella molemmat oppivat ja molemmilla on mukavaa. 

PALAUTEET OSALLISTUJILTA

"Minulla on hyvin suomea puhuva kielikaveri, ja tapaamiset jatkuvat edelleen, vaikka nyt kesällä olemmekin lomalla ja jatkamme keän jälkeen".

"Hieno kokemus. Tehtiin monia asioita yhdessä. Käytiin konserteissa, shoppailemassa, kahviloissa, metsälenkeillä ja suunnistamassa."

"Ihastuttava, lämmin ja helposti lähestyttävä nainen. Meillä on loputtomasti yhteisiä kiinnostuksen kohteita ja puheenaiheita. Kommunikaatio toimii suomeksi ja venäjäksi. Aiomme jatkaa tapaamisia, sillä olemme ystävystyneet."

"Meille syntyi hyvä ystävyys."

"Ystävyys jatkuu elokuun lopulla edelleen. Kannatan tämän toiminnan jatkamista."

"Haluan että kaveritoimintaa jatketaan. Meistä voisi myös tehdä jutun seuran julkaisuun. Ostimme paljon valokuvia."

"Toivon, että Kielikaveri-ohjelma jatkuu. Kulttuurien ja ihmisten välinen vuorovaikutus on ainoa tie ymmärrykseen ja ymmärrys on ainoa tie rauhaan."

WhatsApp Image 2021-11-30 at 15.15.19.jpg
SVS_LOGO_Perus_A_RGB-300x172.png

Tämä ohjelma on Suomen Venäjänkielisten Keskusjärjestö (SVK)

ja Suomi-Venäjä-seuran yhteistä toimintaa.

Palauteet
bottom of page